Harry Potter


De första böckerna i min bokhylla är alla Harry Potter-böckerna.
Alla har väl förmodligen redan läst dem, eller vet åtminstone vad de handlar om.
Men det hindrar inte mig från att skriva om dem.
Det är sju böcker totalt, här får ni lära er lite mer om dem.
1. Harry Potter och de vises sten

Första boken är då allt börjar.
Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar an ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörn och viskar. De viskar om en viss Harry Potter… Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar i Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr.


2. Harry Potter och hemligheternas kammare


Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle?
De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?


3. Harry Potter och fången från azkaban


Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. Dementorerna, de grymma fångvaktarna från Azkaban, har kallats in för att hålla vakt. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner. Men han är fast besluten att lösa mysteriet med Black.

4. Harry Potter och den flammande bägaren

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten.
Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

5. Harry Potter och Fenixorden


Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. Ingen verkar bry sig om att Voldemort är tillbaka. Harry får dock snart veta mer än han hade önskat: hans strid mot Voldemort har förvandlats till ett skämt i den magiska pressen, Dumbeldore är i onåd och en ny lärare har börjat på skolan. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: När ska Lord Voldemort slå till igen?

6. Harry Potter och Halvblodsprinsen

Det är mitt i sommaren och i sitt sovrum hemma hos familjen Dursley väntar Harry Potter nervöst på ett besök av Professor Dumbledore.
Senast de sågs var den där hemska dagen på Trolldommsministeriet då Dumbledore duellerade med Lord Voldemort.
Men varför kommer professorn nu? Vad är det som inte kan vänta tills terminen börjar om ett par veckor?
Harry Potters sjätte år på Hogwarts dramatiskt och andlöst spännande.

7. Harry Potter och dödsrelikerna


Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet - vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

Jag kopierade vissa gånger för vissa har jag inte läst och andra har jag helt glömt bort.
Har inte läst Harry Potter på flera år.
Har faktiskt inte läst sista boken, kanske borde göra det?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback