Sleepover!

Orginal titel:
Sleepover Regissör: Joe Nussbaum Skådespelare: Alexa Vega, Mika Boreem, Scout Taylor- Compton, Kallie Flynn Childress mfl Utgivningsår: 2004 Speltid: 89min Åldergräns: Barntillåten Kategori: Humor, romance.

Handling: Vännerna Julie, Hannah, Farrah och Yancy har precis slutat junior high, och ser fram emot att börja på high school. Sista dagen på skolan bjuder Julie in sina vänner på pyamasparty. Julies mamma skulle ut med sin kompis och det är Julies pappa och bror som skulle hålla "vakt". Husets regler är enkla: Ingen hög musik, sova i skaplig tid och absolut inte lämna huset.
De har jätterolig på partyt, men så kommer deras rivaler- fyra andra tjejer som tillhör skolans mer populära tjejer och utmanar de att följa en lista. Om de klarar av det, får de sitta vid lunchens bästa bord när de börjar på high school- klarar de inte av det, får de sitta vid bordet närmast soporna. Listan handlar om allt från att gå på blindejt, till att stjäla den populära dröm killen, Steve's boxers till att smyga in på hans high school's dans och stjäla kronan på den som blir utbald till kvällens drottning.
Allt låter spännande- men förbjudet. Julie får inte lämna huset, så hur i all världen ska hon klara av listan? Men så får hon iden på att be broden om hjälp, och när han går med på det- efter mycket övertalning (och pengar) smyger de fyra tjejerna ut på sin jakt.

Jag tycker: Filmen är riktad mot tjejer som går i högstadiet men kan ses av alla som helst vill. Jag var ute efter en lättsamt komedi med en gnutta kärlek och "Sleepover" har precis det. Filmen är mysig och perfekt att titta på en sen natt innan man går och lägger sig. Jag tyckte den var rolig och man kände igen sig mycket.
Det mest pinsamma i filmen måste ha varit när de smög sig in på en klubb för "'äldre" ungdomar. På klubben såg Julie till sin förskräckelse sin mamma dansa hejvilt med sin vännina. Och medans den populära tjejen Stacie fick en snygg kille som sin blinddejt, fick Julie inte mindre än sin gamla lärare. Allt verkar gå åt pipan för tjejerna.
Egentligen är deras vadslagning löjlig. Varför göra en sån sor väsen av att sitta vid en bättre lunch bord på high school? Är det verkligen värd att följa en sån "omöjlig" lista för att få en bra plats? Det är ju inte precis så att tjejerna börjar själva, de är ju som en grupp och kan hålla varandra i handen om det nu behövs. Men så är det fyra unga tjejer som vi snackar om- och de är envisa, gör vad som helst för att hitta sig själva och hamna med rätt umgänge hjälper ju dem på traven.

Betyg: ♥ ♥ ♥ / 1/2
- Perfekt att se på en sen natt när man inte kan sova, men för trött för att vara social.
1/2 är för att även om den är aningen barnslig, så fick den mig att fortsätta titta, och även skratta högt vid vissa tillfällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback