Spotify Playlist Tajm #5

http://open.spotify.com/user/thechrill/playlist/26zxpgBGXBnuBdNfQXE506En liten fortsättning

Uppdaterar rätt sent, eller tidigt kanske man borde säga.
Ni undrar väl vad jag gör uppe?
Jag kunde inte sluta tänka på boken Jessica's Guide to Dating on the Dark Side, och när jag tittade på den underbara bokens baksida såg dag något som förgyllde min dag... eller natt.

Om man går in på författarens hemsida så kan man läsa fortsättningen på boken.
Hon hade skrivit ett kapitel om dagen förra året, dock så tänker jag inte avslöja mer än så, det är bättre om ni läser boken innan ni kollar in hemsidan, för det kan bli lite mycket spoilers annars.

Jag tycker att det är jättebra att det fanns en liten fortsättning på boken, annars skulle jag ha blivit tokig om jag inte fick veta vad som hände och så.

Visst kan man ju läsa fanfics eller skriva egna fortsättningar, men kom igen, det är ju inte direkt samma sak, eller hur?

Nu kan vi bara vänta på hennes andra bok, Jekel loves Hyde som kommer till våren.. här har ni ett litet smakprov.
Den har inget med Jessica's Guide to Dating on the Dark Side att göra, men det behöver ju inte vara sämre för det, eller hur?Spotify Playlist Tajm #4
http://open.spotify.com/user/thechrill/playlist/1G191wmYdGr0INmU1P0sCU


Angels & Airwaves

Det här blir en påminnelse om att Angels & Airwaves släpper sitt album om 19 dagar(14/2) och kommer vara free download på deras hemsida www.modlife.com 
setlisten släpptes för ett tag också och den ser ut såhär:


1. "The Flight Of Apollo"
2.
"She Said"
3.
"Young London"
4.
"Epic Holiday"
5. "Clever Love"
6. "Triumphant"
7. "Sole Survivor"
8. "Hush"
9. "Dear God(Analogue)"
10. "Hallucinations"
11. "Atomic Segue (Sunshine)"

Trailer för filmen:
http://www.youtube.com/watch?v=NiwIK_CtTIM

Singeln Hallucinations från det nya albumet:
http://www.youtube.com/watch?v=tiii5G9YtHE

Jessica's Guide to Dating on the Dark Side

Originaltitel: Jessicas Guide to Dating on the Dark Side
Författare: Beth Fantaskey
Förlag: Houghton Mifflin Harcourt (HMH)
Utgiven: 2008
Språk: Engelska


Handling:

Jessica har ett helt normalt liv och gå sista året på High School.
Hon är adopterad, och bryr sig inte om sitt förflutna.
Men så dyker en utbytesstudent från Rumänien, Lucius Vladescu, som uttalar Jessicas riktiga namn och hävdar att han är en vampyr, och att Jessica... eller Antanasia som är hennes riktiga namn, är en vampyrprinsessa som ska gifta sig med honom.
Jessica tror såklart inte på honom, hon tycker att han är en galning.
Samtidigt bjuder hennes föräldrar in honom för att bo hos dem ett tag.
Hon vill definitivt inte ha något med honom att göra, hon vill ha grannpojken Jake, som gillar henne också.
Men man får vä kanske inte alltid som man vill, eller?


Tankar om boken:

Författaren har ett passande efternamn, Fantaskey, för boken var verkligen fantastisk.
Man kunde känna varenda liten känsla som Jessica kände, man tänkte på exakt samma sätt som hon gjorde (dock inte i början, utan mer mot mitten), man kunde både skratta och gråta, och känna ilska mot vissa karaktärer, och även känna underliga saker som Jessica kände, som man vanligtvis inte ska känna.
Låt mig säga att författaren lyckades fånga känslorna solklart, och fångar läsaren så det är svårt att sluta läsa.
Man kände karaktärerna på samma sätt som huvudkaraktären Jessica kände dem.
Ett plus är även de brev som Lucius skriver till sin farbror för att uppdatera hur det går med att få Jessica att vilja bli hans drottning.
Det finns så mycket man kan skriva om denna bok, men det finns inget bra sätt att formulera orden på.
Så jag slutar helt enkelt skriva så kan ni gå till närmsta bokhandel, bibliotek eller vad som helst för att läsa denna.
Detta är en av de bättre böcker jag läst, men inte den bästa så jag är osäker på om jag ska ge 4½ stjärnor eller 5 stjärnor.
Det skulle vara bättre om det fanns 4 och tre fjärdedelars stjärnor, skulle passa mycket bättre.


Men den får 4½ stjärna, för vissa delar var inte lika bra som de andra, men den är fortfarande läsvärd, helt klart.Spotify Playlist Tajm #3http://open.spotify.com/user/thechrill/playlist/1OJZpn1XJNG5PqOL4x1ZuUPocahontas

Originaltitel: Pocahontas
År: 1995
Genre: Animerat drama
Längd: 81 minuter


Handling:

Guvenören Rathcliffe vill imponera på kungen av England och tror sig hitta guld i Virginia där det bara är indianer som bor i början på 1600-talet.
I besättningen finns den snygge John Smith som upptäcker indianprinsessan Pocahontas och blir förälskad i henne, och hon i honom.
Men deras kärlek uppskattas inte av alla...


Tankar om filmen:

Detta är en film helt baserad på historiska fakta, men lika bra är den för det.
Karaktärerna är så himla underbara, och jag skrattade hur mycket som helst när Meeko och Percy bråkar (tvättbjörnen och hunden).
Det finns riktigt roliga scener med dem.
Pocahontas är en sådan person som ser skillnad på rätt och fel, och vill inte låta något hemskt hända någon.
Tyvärr finns det ju motgångar, som det oftast finns.
Det är alltid kul att se gamla disneyfilmer, även fast de är tecknade så har de den speciella handlingarna som är anpassad åt alla.
Just denna film har en underbar handling, en fin miljö och träd som pratar och ger sina råd att lyssna till vinden, alltså borde denna film få 4½ stjärnor, och det är precis vad den får.

Pakten

Originaltitel: The Covenant
År: 2006
Genre: Actionthriller
Regi: Renny Harlin
Längd: 93 minuter
Skådespelare:
Steven Strait, Laura Ramsey, Chace Crawford

Handling:

I Spencer Academy finns det fyra killar som kan verka som vilka tonåringar som helst.
Men de har en 300 år gammal hemlighet: de är ättlingar till en häxkult från 1800-talet och har fått övernaturliga krafter, när de var tretton år fick de provsmaka på kraften, men när Caleb fyller arton så fullbordas krafterna och blir en del av livet.
De trodde att den femte "sonen" av Ipswich häxkult var död, men han kommer tillbaka bara för att göra deras liv till ett helvete, precis i rätt tid till fullbordningen.


Tankar om filmen:

Filmen var jättebra, den hade väl sina brister som vilken annan film som helst, och en del scener var lite väl överdrivna vissa gånger.
Låt mig säga att om du har spindelfobi så är detta en skräckfilm för dig.


Filmen får fyra stjärnor av mig för att den underhöll mig då inget annat gjorde det.
Och innan var jag så himla trött, men det är nästan helt borta nu så det måste ju vara en film man inte blir trött av iallafall, eller hur? ;)Spotify Playlist Tajm #2

&g

http://open.spotify.com/user/thechrill/playlist/5jZ95uUoE0HTEnalaxdn9K


t;

House of night 1 / Marked


Författare: P.C & Kristin Cast.
Kategori: Romantik/ äventyr/ övernaturligt.
Utgivningsår: 2009.
Längd: 358 sidor.
Hemsidan: klickklick.


Lite kort om boken:
Zoey Redbird lever i en värld där vampyrerna inte behöver gömma sig. I en värld där dom inte behöver döda för att få tag på "mat". En värld där människor & vampyrer alltid har levt fredligt sida vid sida. Där man ser direkt vilka som är människor & vilka som är vampyrer.

Ena dagen oroar sig Zoey för prov i skolan, killar & hur bra hon passar in för att sedan nästa dag oroa sig för om hon lyckas överleva veckan. Hennes liv förändras drastiskt när hon upptäcker den döda snubben som står vid hennes skåp & väntar. Visst, han är egentligen inte död, han är odöd. Omänsklig. Han är en spårare, & hans uppgift är att just spåra upp tonåringar med ett speciellt anlag i deras DNA. Tonåringar som är blivande vampyrer. Han märker Zoey med en måntatuering i pannan som ett tecken att hon inte längre är normal. Hon måste direkt flytta till House of night, en skola som lär upp unga vampyrer. Om några år kommer hon att förändras till en vuxen vampyr. Om hon förändras. Om hennes kropp av någon anledning börjar stöta bort förändringen dör hon...

Så här tycker jag:
Marked är den första boken i House of night - serien som är skriven av P.C & hennes dotter Kristin Cast. Även om jag tycker att den här boken är bra, kanske till & med jättebra, så är det den boken jag tycker minst om i serien. Av någon anledning så var den en aningen seg i början & det tog flera kapitel att verkligen komma in i boken ordentligt. Men när man sen kom in i boken var den nästan omöjlig att lägga ifrån sig. För den värld som P.C & Kristen har skapat är verkligen unik. Jag har inte läst någon bok som är som House of night - serien. Den är fylld av humor, & den är ungdomlig. & allas vår Zoey Redbird är en sann hjältinna!
 
Betyg:
Marked får hela fyra silverstjärnor med motiveringen; det här är utan tvekan förra årets mest unika bok/ serie & hamnar på min top 3 lista av favorit serier tillsammans med Harry Potter - serien & Twilight - serien. Den är rolig, ungdomlig & pratktiskt taget omöjlig att lägga ifrån sig. Jag låg vaken i flera nätter i rad bara för att jag inte ville sluta läsa.
Anledningen till att den halkar ner från fem silverstjärnor till fyra silverstjärnor är att den var så seg i början. Det tog ju som sagt var länge att komma in i boken & där ett tag funderade jag till & med på om jag skulle ge upp serien. Vilket jag naturligtvis nu är glad att jag inte gjorde.


Marked finns även översatt på Svenska där den heter; Vampyrens märke.

/ Nath

Novell

Okej, detta är första novellen i denna kategori, ni kan som sagt skicka in era noveller som vi publicerar och länkar till er här: itessie@live.se

Detta är den kortaste novell jag skrivit, enjoy.

Taggar: Mörker, trappor, ondska, djävulen


 

Djävulsporten

Av: Mig (Tessie)

Det var kolsvart ute innan Johanna gick ut i trädgården och hittade porten i gräset.
Hon rös av obehag när vinden smekte hennes kind med sitt kalla drag.
Modigt öppnade hon porten, även fast hon inte visste vad som kunde finnas bakom.
Det gnisslade högt när hon öppnade den gamla porten.
Genast när porten öppnades en liten centimeter såg hon ett rött starkt sken.
Hon kände att det iskalla handtaget plötsligt blev kokhett, ondskan trängde sig ut genom den lilla springan och lukten av död genomträngde hennes näsborrar.
Långsamt öppnade hon porten lite mer så att hon kunde komma in på andra sidan.
Hon gick med försiktiga steg till det röda riket, hennes hjärta slog dubbelslag, men inte utav rädsla.
Hennes hjärna arbetar för fullt, ingen normal tonåring skulle gå till det röda riket, ingen skulle vara i den situation som hon var i nu.
Hon gick nedför den långa trappan, kände nästan på sig vad som skulle hända, ändå fortsatte hon att gå ner.
Hon såg sig omkring, elden verkade återfödas gång på gång.
Bakom sig hade elden slutit sig till porten.
Hemska varelser som var helt obeskrivliga kom sakta ut från elden.
Hon kunde känna att deras ledare var mest ondskefull.
Ledaren kom långsamt fram till henne, de andra följde honom, fast på avstånd.
De visade sina sylvassa tänder.
Fortfarande var inte Johanna rädd, hon gick ett steg fram, redo att dö.
Ledaren presenterade sig som djävulen, Det röda rikets väktare.
Hans röst var obehaglig, som om den tog ifrån en del av hennes liv för varje ord han uttalade.
Porten hon kom ifrån stängdes, med ens visste hon att hon aldrig skulle komma därifrån, att hon skulle dö på denna plats.
Ingen skulle veta vart hon var någonstans, ingen skulle någonsin veta vad som hänt.

 


Skicka in era noveller

Hej, nu har vi en ny kategori här på Musik, film & bok.
Den heter noveller och på den kan ni skicka in era noveller som vi sedan publicerar här på bloggen, och länkar såklart till er.
På så sätt kan ni läsa andras noveller och pulicera era egna.
Skicka in era noveller till itessie@live.se och glöm inte namn och bloggadress (eller någon annan hemsida ni är medlemmar på), såklart kan man få vara anonym också.
Spotify Playlist Tajm #1Hej Snopp! Jag ska börja lägga upp en Spotify spellista varje Måndag, Onsdag och Fredag om jag kommer ihåg^^

(btw, bilden är gjord av mig)

http://open.spotify.com/user/thechrill/playlist/4Nr9DMFSvRqPW238fvNVmf


Ringaren i Notre Dame

Originaltitel: The Hunchback of Notre Dame
År: 1996
Genre: Animerad, Drama
Baserad på: Boken med samma namn, skriven av Victor Hugo
Längd: 87 min
Röster: Joakim Jennefors, Sharon Dyall, Roger Storm


Handling:
Quasimodo bor i klocktornet till Notre Dame's katedral.
Han har inte varit utanför katedralen på 20 år, så hans enda vänner är de tre stenfigurerna som endast vaknar till liv då han är ensam.
Hans stränge förmyndare Claude Frollo intalar honom att han är ett monster och därför kan han inte visa sig ute.
Men så en dag då det är festival utanför känner han att han bara måste vara med, och så blir han övertalad av sina stenvänner att gå ner och festa.
Det leder till att han blir utvald till Alla tokars kung, och blir bunden för att andra ska kunna kasta tomater på honom.
Han blir räddad av den vackra zigenarflickan Esmeralda och blir övertygad om att det är en äkta förälskelse.

Egna tankar:

Den mäktiga musiken har en stor del i denna film, men även handlingen som berör.
Min favoritdel i denna film är faktiskt i början då de ska till kyrkan för att begära fristad.
Att leva som zigenare på 1400-talet var inte lätt, det är det inte nu heller, men det har blivit lättare nu än vad det var förut.
Man får leva sig med i den forntida Paris, och leva sig in i hur det var på den tiden.
Vad jag tyckte var bra var att ärkediakonen vågar stå på sig, och hjälper de som behöver det, för det är ju så det ska vara.

Detta är en film för alla, både vuxna och barn.
Den är även väldigt bra gjord, så denna får fyra stjärnor från mig, för att man kan bara se om den hela tiden om man så vill.
Och så finns det ju en tvåa som man kan titta på efter. ;)Kvällsuppdatering

Jag har inte uppdaterat på sistone, pga. att jag läser serien som jag senast skrev om, och det kan ju inte vara så kul att läsa om de böckerna hela tiden.
Med tanke på att läsåldern till dem är 9-12 år, haha.
Fick veta att det finns 30 böcker totalt, men Sverige övarsatte bara 20 böcker och de resterande böckerna finns inte ens i Sverige på engelska, och det störde jag mig så innerligt på, för jag vill läsa klart serien och inte att den ska sluta så konstigt.

*****************************
Sedan har jag gått och blivit sjuk så att jag inte orkar göra något förutom att sova bort hela dagarna, så jag kan inte titta på någon film och recensera den.
Jag vet, det är rätt så sorgligt.
Jag förstår dock inte varför de andra inte skriver, får ta ett allvarligt snack med dem.

*****************************
Snart får jag ett bokpaket med 3 böcker som jag ska läsa när de kommer (och ta paus från Jessica & Elisabeth-serien) och då börjar jag recensera igen, böckerna är följande: Shiver, Jessica's guide to the dark side och Hamlet, och de är väldigt olika varann, men mer detaljer får ni såklart i recensionerna.
*****************************
Detta inlägget är typ det första utan bilder, så jag hoppas att ni orkar läsa denna text, annars skriver jag den helt i onödan.
Men får sluta nu och sova, läsa eller titta på film, får tänka ut vad jag ska göra.
Ha det bra! :)Två Världar

Originaltitel: Sweet Valley Junior High 1: Get Real
Författare: Francine Pascal
Förlag: B. Wahlströms
Utgiven: 2001
Språk: Svenska
Serie:
Jessica & Elisabeth

Handling:

Jessica och Elisabeth är enäggstvillingar och bor i den lilla staden Sweet Valley.
Sommarlovet är snart slut och skolan de gick i (Sweet Valley Middle School) har splittrats så att hälften av eleverna flyttas till Sweet Valley Junior High.
Tvillingarna känner ingen i den nya skolan, och den annars så populära Jessica får inga vänner alls, medan ensamvargen Elisabeth får en massa nya vänner.
Allt blir dock inte som de tänkt sig från början.

Tankar om boken:

Roligast är ju den strikta och smått excentriska lärarinnan i Idrott och Hälsa som har fobier för bakterier och fotsvamp bara för att nämna några
Men såklart är ju Salvadors kommentarer och skämt helt underbara också, man skrattar ju när man läser boken även fast det egentligen inte är så roligt.
Skämten kommer ju från en tolvåring så det hör väl till, men att skratta till något en tolvåring säger, ja, då måste man helt enkelt vara en bra författare för att lyckas få fram det roliga i något som annars är en väldigt omogen och dum kommentar
Men humorn är inte allt i denna bok, även vänskapen och kärleken som växer sig stark har en stor plats i boken, men även hur man kan bli utfryst som vem som helst.
Det här må vara den första i Jessica & Elisabeth-serien, men absolut inte den bästa, så ni som bara läst den här men inte de som kommer efter p.g.a. att boken bara var medelmåttig har verkligen missat något.
Men nu så säljs inte dessa böcker i bokhandlar längre, men biblioteket har ju de flesta.Boken får 3½ stjärnor, serien är bra men den första kan vara lite seg, men den har sina bra stunder.Avatar

Originaltitel: Avatar
År: 2009
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi
Regi: James Cameron
Manus: James Cameron
Längd: 162 min
Skådispelare: Sam Worthington, Zoë Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang

Handling:

Jake sully var en marinsoldat innan han blev förlamad från midjan.
Sedan får han ta över hans döda tvillingbrors uppdrag att åka till planeten Pandora så han kan ta över sin brors avatar och försöka kriga mot Na'vi-folket för att få några värdefulla mineraler som människorna på jorden betalar bra för.
Men då Jake börjar lära känna Na'vi-folket så börjar han känna gemenskapen mellan alla, och det band som han fått med dem, där kärlek börjar växa sig stark.
Det är då Jake förstår att människorna kan inte kriga mot detta folk, att det är helt fel att göra så med några som har så stora hjärtan, men det verkar inte ledningen bry sig om...

Tankar om filmen:


I helhet så är detta en ganska gullig film, och miljön är helt storslagen, men det var ju inte så konstigt då James cameron hade väldigt mycket tid på sig, manuset skrevs ju år 1994.
Filmen påminner mycket om Pocahontas och en massa andra filmer jag sett, låt mig förklara filmerna och anledningarna:

Pocahontas: I Pocahontas skulle John Smith och hans mannar hitta guld i djungeln där indianerna bor, sedan blir John Smith förälskad i hövdingens dotter och tycker att att mörda indianerna för att få guld är en korkad idé, men det tycker inte resten.

Harry Potter och fången från Azkaban: Ni minns väl hippogriffen i Harry Potter? Påminner den er inte om fågelhästarna, eller vad man ska kalla de.
Hippogriffen ville ju mörda Draco MAlfoy för att han var otrevlig mot honom, och fågelhästarna i Avatar vill Ju mörda deras blivande "ägare" eller hur man ska säga.
Det är inte samma anledning, men fågelhästarna är lika i alla fall.

Xena - Krigarprinsessan: Jag vet, nu tror ni att jag helt har tappat förståndet som faktiskt kan se en likhet mellan Avatar och Xena, men nu kan jag faktiskt hitta en liten detalj med betoning på i:et.
Krigarropet, de är faktiskt identiskt lika.

Det finns fler filmer som Avatar liknar, men det är kanske bra ändå att den filmen har så mycket av alla filmer, så vi helt enkelt inte förlorar tid genom att titta på de andra filmerna efter varandra för att få samma känsla.

Bortsätt från allt det där att handlingen bara medelmåttig, faktiskt långtråkig på vissa delar så är den ganska bra.
Hysterin kring denna film är något jag aldrig kommer att förstå.
Visst, miljön är storslagen, magisk, underbar och vacker, det har jag också förstått.
Men är det inte själva handlingen som räknas?
Filmen borde ha blivit bättre gjord, inte miljön för den är ju redan perfekt, mer än vad vi trodde kunde skapas.
Det är handlingen som borde ha justrerats lite, han hade ju faktiskt 14 år på sig.

3½ stjärnor får filmen av mig, mest för att miljön är så vackert gjord, men även för en del fantasi som han själv skapat i, för vem skulle egentligen komma på ett Na'vi-folk som är tre meter långa och har svans men som också är blåa? Inte jag i alla fall.

Snart kan ni kanske få se en uppföljare till Avatar, det är inte helt omöjligt och eftersom det är "en av de bästa filmerna på flera år" så är det nästan helt säkert att det blir en, då får ni vänta i 14 år till. Skämt åsido.
Källa


Nightmare on Elm Street

De flesta av er har nog hört att de gör en remake av den första Nightmare on Elm Street-filmen, så om vi nu jämför den gamla från 80-talet och den som kommer ut i år (2010) vilken tror ni kommer bli bäst?

Nightmare on Elm Street (1984)Det finns ju flera uppföljare till denna, och man kan ju köpa de i en förpackning med alla.
Jag har den boxen, men ändå har jag bara sett första, haha med tanke på att jag redan har svårt att somna kanske det är bättre om jag låter bli att kolla på filmer som man dör på riktigt i sina drömmar ;)
Men en sak som jag älskade i den gamla filmen var då när Freddy Krueger springer, det ser helroligt ut.
Men nu till den nya filmen:

Nightmare on Elm Street (2010)Nu har vi ju sett de båda trailerna, så vilken verkar läskigast, är den gamla känslan på filmen mer mysig och äkta eller klarar sig den nya versionen måttet på kvaliteten?

Jag tycker att den nya verkar lite läskigare, de har nog hoppat över de roliga scenerna då den "gamla" Freddy springer roligt.
Men jag vet inte riktigt vad man ska tycka om en förnyelse på en gammal film som faktiskt är bra, även om effekterna i den nya kan vara lite mer skrämmande.
Vi får helt enkelt se hur det blir, man kanske kan jämföra lite bättre när man ser den hela nya filmen också. ;)Need

Originaltitel: Need
Författare: Carrie Jones
Förlag: Bloomsbury Publishing PLC
Utgiven: 2008
Språk: Engelska
Uppföljare: Captivate


Handling:

Zara White hanterar sina rädslor genom att namnge dem.
När hennes styvpappa dör skickas hon till sin farmor, hennes styvfaders mamma, för att hennes mamma inte kan hantera sorgen, tror hon.
När hon ser samma man om och om igen så vet hon att hon är förföljd, men av vem?
Hennes nya kompisar i den nya skolan tror starkt på att det är en älva som föröljer henne, men inte den sortens älva som i sagorna, utan onda varelser som bara bryr sig om sina egna behov, och nu vill förföljaren ha Zara.
Tids nog vet hon inte vem hon kan lita på, för folk verkar inte vara de som de utger sig för att vara...

Egna tankar:

En riktigt fantasifull bok med vänskap, kärlek, skola och övernaturliga varelser.
I början visste man inte egentligen vad man skulle tro på, men man var ändå ett steg före huvudpersonen.
Jag älskar verkligen fantasifulla böcker, men det finns en del som jag verkligen inte gillade med denna bok, några av sakerna var att boken var helt skriven i "nutid", t.ex. "Jag springer in i skogen" och "Jag dricker upp min mjölk"
och så i hela boken, det fanns aldrig något "Jag sprang", "Jag tjafsade emot" och en massa sånt.
Fick nästan lust att sluta läsa den tack vare det.
Den är inte heller så välskriven, det var mest fantasin som lockade mig till att fortsätta läsa.
Om det inte vore för älvorna så skulle det vara en ganska vanlig bok, som vilken som helst.
Så vad för betyg borde jag ge?


Det får bli 3½ stjärnor för den bra fantasin, men ack så dåligt den är skriven.
Men den är fortfarande läsvärd ;)Bokstol

Ett snabbt lite udda inlägg nu.
Jag vill visa er att man kan göra fler saker med böcker än att bara läsa dem.Och ja, de går att sitta på jag lovar, jag har faktiskt testat själv.
Och jag väger faktiskt en del ;)
Bildbevis:För övrigt bjuder jag på den hemska bilden på mig, har en enormt skum min, och så vill jag bara säga att böckerna inte rasade när jag satte mig.
Det är i stort sätt alla böcker jag har, har väl lite spridda böcker i andra rum, runt 5-6 styckna.
Borde ju börja lite med recensioner här i bloggen också.
Sedan kanske man borde skapa en ny kategori med en massa noveller och berättelser, kanske veckans novell eller ha en hel berättelse fast i olika kapitel lite då och då?
Vad säger ni om det?
Aja, vi får se hur det blir med den saken, ha en trevlig kväll! :)Chain letter

En film som verkar vara sjukt bra, måste se den sen ;):Kommer skriva mer senare, orkar inte just nu, förlåt.Intervju

Namn: Karin
Ålder: 16
Intressen: dans, musik, tv, film, böcker och vänner

M U S I K :

Favorit artist/band? : McFLY
Varför? : För de lyckas alltid göra mig glad. Det spelar ingen roll hur nere man är. De förgyller mina dagar.
Favoritlåt och varför? : Jag har flera hundra, men en låt som hängt med i flera år är Glorious av Andreas Johnson.
Vilket är ganska konstigt, för jag lyssnar aldrig annars på honom. Annars är Kärlek är för dom av Thåström en favorit nu.
Vilka artister/band har du sett live? : Iron Maiden (x3), Hardcore Superstar (x4), Backyard Babies (x2), Brolle (x4), U2, Ac/Dc, The Boopers och snart Rammstein
Och vilka var bäst? : Iron Maiden, Brolle och Hardcore Superstar
Hur ofta lyssnar du på musik? : Varje dag, varje minut, varje sekund (på ett ungefär)

F I L M & T V:

Vilken är din favoritfilm? : Stolthet & fördom (den nya) eller Härskarringen
Varför? : För de är bra. Man kan kolla på dem, men ändå inte bli trött på dem. (Kan alla repliker till Härskarringen)
Favoritskådespelare? : Johnny Depp, Joaquin Phoenix, Jonathan Rhys Meyer och Ed Westwick
Favoritskådespelerska? : Rachel McAdams, Kristen Bell och Leighton Meester
Sämsta filmen du har sett? : The Fast and the Furious: Tokyo Drift, det bästa med den filmen är sluter, för den är slut och Vin Diesel tycker upp i en sekund
Vilka tv-serier följer du? : Gossip Girl, Veronica Mars (går ej), Coupling (går ej)

B Ö C K E R :

Bästa boken du har läst? : Barn 312 av Hans Ulrich Horster
Varför? : För den är helt underbar. Man gråter från första sidan, till sista.
Favoritförfattare? : Jodi Picoult och Sophie Kinsella
Karaktärer ur böcker som du gillar speciellt? : Antagligen Emmett Cullen och Rosalie Hale ur Twilight Saga av Stephenie Meyer. Och Pippin & Aragorn ur Härskarringen av J.R.R. Tolkien

Något annat du vill tillägga? : Att musik, film, tv och böcker är underbart.
Ja, jag säger Härskarringen och inte Ringarnas herre. Man kan säga att jag
är Team Åke Ohlmarks och inte Team Erik Andersson. Även om han har fått kritik.