New moon/ the movie.Skådespelare: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene m.fl
Utgivningsår: 2009/ 2010
Kategori: Action, Äventyr
Längd: ca 2 timmar & 30 minuter.

Lite kort om filmen:
När Bella Swan fyller 18 år firar hon sin födelsedag med sin vampyr till pojkvän Edward Cullen & resten av familjen Cullen. En enda liten olycka där Bella råkar skära sig i fingret på presentpappret resulterar i att Edwards bror Jasper försöker attackera & bita henne. Som tur är hinner resten av familjen stoppa honom, men skadan är redan skedd. Edward inser att Bella är i fara bara genom att ha honom nära henne & bestämmer sig för att lämna Forks.
Bella blir förtvivlad & drar sig undan allting, hon träffar inte ens sina vänner längre. Hennes pappa blir allt mer orolig för sin dotters hälsa & bestämmer sig för att skicka henne till mamman. Bella vägrar & säger att hon inte kommer att lämna Forks. Istället bestämmer hon träff med Jessica, bara för att pappan ska slippa oroa sig. Kvällen slutar illa när hon bestämmer sig för att utmana ödet genom att dra tills sig problem, vilket slutar med att hon ser Edwards "spöke" som varnar henne att sluta. & hon inser att så länge hon fortsätter att dra sig till faran så kommer hon att fortsätta se honom. Bella tar hjälp av Jacob black, utan att han vet vad som pågår givetvis.

Så här tycker jag:
New moon är den andra filmen om Bella & Edward, & är baserad på boken med samma namn av Stephenie Meyer.  Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen, då jag läst boken för många gånger för att kunna räkna. & dessutom hade jag hört av dom flesta att filmen är superbra & till & med ännu bättre än första. Men jag hade aldrig kunnat gissa att den skulle vara så bra som den faktiskt är. För den är verkligen helt underbar, & jag vart inte det minsta besviken. Istället vart jag förvånad över hur bra gjord den är & hur bra den håller sig till bokens handling.

Betyg:
New moon får fem silverstjärnor av fem möjliga. Den är underbar, fin & den absolut bästa film jag sett under hela 2009. Skådespelarna är riktigt fantastiska & Kristen Stewart är alldeles perfekt som Bella Swan. Filmen lyckas få en att skratta samtidigt som den är så sorlig att man bara vill gråta en skvätt. & inte nog med det så är soundtracket riktigt bra. Det är en helt perfekt film helt enkelt. 


& snyggast är såklart Alex Meraz som spelar Paul!
/Nath.

Kommentarer
Postat av: Stefan

Såg att du var med i tävlingen om en bok på VampireDiaries.se och tänkte tipsa dig om en annan tävling där man vinner boken bakom True Blood. Vet inte om du har sett serien tidigare, men själv uppskattar jag alltid vampyrserier. Glöm inte bort att pinga Twingly också så länkar omTVserier tillbaka till dig!http://omtvserier.se/true-blood-tavling/

2009-12-19 @ 11:19:32
URL: http://omtvserier.se/
Postat av: Emilie

Hej :)

Tack för svaret - som aboslut inte kom försent. Jag vet något om försena svar haha. Nej men jag är lite seg på sånt faktiskt.Jag har upptäckt att jag alltid är extremt intresserad av handlingar. Böcker, filmer, kompisars berättelser. Allt möjligt. Brukar alltid fråga om jag ser något nytt utan att se någon handling ^^Det var en väldigt bra förklaring tycker jag :) ska definitivt kolla upp böckerna lite närmare! :) jag är inte specifikt för vampyrer och romantik men jag tycker väldigt mycket om välskrivna historier där författaren har en härlig fantasi :)Tyvärr fastnade aldrig Twilight för mig, vilket är konstigt... Den är inte dåligt skriven, hon har fantasi, massa djupa funderingar som jag älskar... men nej.. filmen var dock bra :) Ska se tvåan snart tror jag. HAr du lyssnat på¨New Moon som ljudbok? Jag gjorde det istället för att läsa. Mirja Turestedt läser och shit hon låter precis som Bella i filmen. Lite halvläskigt sådär. ^^Ha det så bra!

Kram

2009-12-19 @ 18:21:58
URL: http://plajnis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback