2011: Topp 10 böcker på Svenska

10. Du är min av Nigel Hinton
20 Maj 2011

När Ryan hittar mobiltelefonen vet han att han bara måste ha den. Det är den mest avancerade telefon han någonsin sett. Röststyrning. Musik- och videonedladdning. Satellitspårning. En massa tevekanaler, och inte bara de vanliga trista, utan speciella kanaler.

Den kan göra saker som han knappt kan tro är sanna. Saker han måste hålla hemliga. Saker som skulle kunna skrämma livet ur vem som helst ...

En lättläst ungdomsbok om våldets lockelse och hur lätt det kan vara att förlora kontrollen, skriven av författaren till "Gangsterbröder" och "Utpekad".

9. Döden i dina ögon #2: Arvet
av Rachel Ward
7 Mars 2011

Tonårige Adam ser siffror. När han ser in i andra människors ögon så ser han det datum då personen i fråga ska dö - precis som hans mamma Jem en gång gjorde. Adam har svårt att hantera sin egendomliga "gåva" som han mest ser som en börda, och när han plötsligt inser att alla omkring honom har samma siffror i sina ögon, samma dödsdatum, blir han mycket rädd för vad som kan tänkas inträffa år 2025.

I sin desperata jakt på svaret till vad som ska ske undersöker Adam alla möjligheter: Ska det bli krig? Svält? Kommer det att inträffa en kärnvapenolycka - eller kommer vi att drabbas av ett dödligt virus? Han är säker på att en katastrof väntar mänskligheten, men vad? Och kan han över huvud taget göra något för att förhindra den?

8. De utvalda av Kristin Cashore
21 Mars 2011

Boken handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ?? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Det här griper tag direkt. Det är något helt annat än den högtravande fantasy om krig och slag som svämmar över på marknaden. Här står människor och relationer i fokus. Karaktärerna är självlysande. Samtidigt har handlingen ett otroligt driv, mycket action och spänning. Man fastnar direkt. Det här är den typ av bok som får en att verkligen känna för alla inblandade. Man måste få veta hur det ska gå! Den talar på ett ovanligt sätt till både yngre och äldre läsare.

Tankeläsaren är den första boken av tre i serien De utvalda.


 

7. Fyra dagar, fyra nätter av Morgan Matson
13 Maj 2011

 

"Vi kunde göra vad vi ville, åka vart vi ville. Vi skulle korsa kontinenten. Vi hade bil, bensinpengar och ett mål. Vägen låg öppen framför oss."

Amy Curry tycker inte att livet är så himla toppen. Pappan dog nyligen i en bilolycka, och sedan dess har allting varit riktigt jobbigt. Hennes mamma har bestämt att familjen ska flytta från Kalifornien till Connecticut för att starta på nytt. I samband med flytten måste Amy köra familjens bil tvärs över kontinenten. Problemet är bara att hon sedan bilolyckan vägrar köra bil.

Mamman fixar en chaufför, Roger, en kille Amy inte träffat sedan hon var liten, men hon är inte särskilt sugen på att sitta i en bil med en nästan okänd kille (dessutom oväntat snygg) i fyra dygn - vad pratar man om liksom?

Amys mamma har gjort en resrutt åt dem, bokat hotellrum, och till och med gett Amy en bok där hon kan skriva upp sina minnen från resan. Förutsättningarna är så där, tycker Amy. Men under de fyra dygnen hinner det hända massor; de tar den ena omvägen efter den andra och det blir en roadtrip de sent ska glömma.


 

6. Att lura döden an L.J. Smith
28 Februari 2011

Efter 15 år kommer äntligen Night World #1 på Svenska!

Hastigt dö av cancer eller leva som vampyr - vad skulle du välja?

Poppy och James har varit bästa vänner sedan dagis och Poppy tror nog att de vet det mesta om varandra (förutom att hon faktiskt är kär i honom).

Men allt vänds upp och ner när en läkare upptäcker att Poppy har cancer. Hon befinner sig i det sista stadiet och har troligen bara några veckor kvar att leva. Och hon är bara 16 år! Hon vill verkligen inte dö och James upptäcker att han inte heller står ut med att Poppy inte skulle finnas i hans liv. Och just James har faktiskt en möjlighet att rädda henne. På sätt och vis.

James är nämligen vampyr, eller en lamia, och han skulle kunna göra Poppy till vampyr också. Om hon tror på honom och vill ... och om han klarar det innan hon dör av sin sjukdom!

Nattens värld är inte en plats. Den finns överallt i vår vanliga värld. Varelserna som rör sig i natten är vackra, farliga och oemotståndliga för människor. Din bästa vän kan vara en av dem, eller den du är kär i.

Men reglerna för dessa varelser är glasklara: 1) de får aldrig avslöja för människorna vad de är och 2) en person från nattens värld får aldrig bli förälskad i en människa. Straffet för den som bryter mot dessa regler är fruktansvärt.

Det här är en berättelse om vad som händer när någon ändå bryter mot reglerna.

5. Vampire Academy #5: Andens kraft
av Richelle Mead

7 Mars 2011

Intriger, kärlek och död bland vampyrer på high school!

"Det är stor skillnad mellan ett hotbrev och ett kärleksbrev, även om den som skriver hotbrevet faktiskt påstår att han älskar dig."

Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja.

Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och livsfarlig plan!


 

4. Sanningen om Alice av Rebecca James
5 April 2011

Katherines lillasyster Rachel är död. Fylld av sorg och skuld flyttar Katherine till Sydney. Här träffar hon Alice och börjar leva igen. Hon blir lyckligare än på länge. Men snart står det klart att det finns ett skäl till att Alice vill komma nära Katherine, så nära som möjligt. Sanningen om Alice är mer skrämmande än Katherine någonsin hade kunnat tro .

 

 

 

 

 

 


3. House of Night #6: Frestad av P.C. Cast
28 Januari 2011

 

Välkommen till en vanlig vecka i den ovanliga vampyren Zoey Redbirds liv!
Zoeys värld är väldigt lik vår egen vardag: man går i skolan och man hänger med kompisar.
Men det är också en värld där vampyrer lever öppet och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden.
En värld med mycket magi, kärlek och död!

Vissa saker har rett upp sig, men kampen är allt annat än över. Den svarta ängeln Kalona och Neferet är inte besegrade. Kommer Zoey att kunna stå emot frestelsen när Kalona på alla sätt försöker locka henne till sig? Finns det en chans att han kan göra som Stark och välja den goda sidan istället?
Dessutom börjar det på allvar hända läskiga saker med Stevie Rae och hennes röda vampyrer nere i tunnlarna. Stevie Raes hemliga vänner har egna planer för framtiden. Tyvärr vill de inte att hon ska vara en del av den framtiden.
Och Zoeys ständiga killproblem? Tja, en gör slut och en ... försvinner.

Det här är del 6 i House of Night-serien. Liksom i de tidigare delarna är tempot högt och dramatiken stor. Det gäller verkligen för Zoey att ha en snabb hjärna, att hon vågar lita på sin magkänsla när förnuftet inte räcker och att hon har många, goda vänner som hjälper till.
De tidigare böckerna i serien heter Vampyrens märke, Sveket, Utvald, Svart ängel och Jagad.2. Lasarusfenomenet #1: 4:e Parallellen av Kjetil Johnsen
7 April 2011

Ny spänningsserie om 17-åriga Emma. En omskakande thriller med SF-inslag.

Emma vaknar upp ur koma och allt är annorlunda. Hennes bror är stum, hennes föräldrar är döda, och hennes farbror verkar tycka att allt är hennes fel. Hon har svårt att skilja drömmar – eller är det minnen? – från vad som är verkligt. Hur gick den hemska bilolyckan till? Hon måste ta reda på vad som egentligen har hänt. Alla spår pekar mot hennes pappas ljusskygga forskning vid den topphemliga militärbasen i Nevadaöknen. Men innan sanningen kan avslöjas så ska många människor komma att dö. Även Emma …

 


 

1. Beastly, ett odjur av Alex Flinn
30 Mars 2011

Vi vet vad Skönheten tyckte om Odjuret - men hur var det för Odjuret?

Kyle Kingsbury är rik, skitsnygg, elak och egoistisk. För honom är det självklart att han ska väljas till den populäraste killen på skolbalen och få hångla med den snyggaste tjejen resten av natten.

Och allt hade nog gått som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon är inte särskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att få fördelar för att han är det.

För att ge igen bjuder Kyle henne på skolbalen bara för att dumpa henne utanför dörren och göra bort henne inför hela skolan.

Men Kendra är inte en vanlig tjej - hon är häxa. När Kyle kommer hem på natten efter skolbalen väntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med päls, horn och huggtänder. Lika ful på utsidan som han är på insidan.

Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen älskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan två år har gått kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle måste också verkligen älska henne!

Han var Kyle Kingsbury, den coolaste killen - ett riktigt as, riktigt beastly. Men det syntes inte utanpå. Nu är han helt och hållet ett odjur.

Beastly, ett odjur kommer som film under 2011 med Alex Pettyfer och Vanessa Hudgens i huvudrollerna. Se trailern på beastlythemovie.com!
/Tessie

Senast köpta filmer...1. When in Rome, Kristen Bell & Josh Duhamel. Trailer. 2. Valentine's Day, Julia Roberts, Jessica Biel, Ashton Kutcher & Jennifer Garner. Trailer. 3. Penelope, Christina Ricci & James McAvoy. Trailer. 4. S.W.A.T., Colin Farrell & Samuel L. Jackson. Trailer. 5. The Men Who Stare at Goats, George Clooney & Ewan McGregor. Trailer. 6. Echelon Conspiracy, Shane West & Martin Sheen. Trailer. 7. Sherlock Holmes, Robert Downey Jr & Jude Law. Trailer. 8. Dumpa honom!, Scarlett Johansson, Ben Affleck & Justin Long. Trailer.

Dessa åtta filmer fick jag hem när Ginza har sin filmrea. Väldigt bra! Dock har jag sett 1, 3, 4 & 8 innan. Men gillade de, så.. När jag har sett filmerna får ni en vanlig recension om varje film. Men hinner inte se de nu, ska först kolla på Easy A, blev lite sugen när jag läste Mariams recension på den filmen. Se under. Och så är det nyårsafton. Ingen tid för att sitta hemma och kolla på film inte.

/ Karin


Easy A

Orginaltite
l: Easy A Regissör: Will Gluck Skådespelare:  Emma Stone, Penn Badgley mfl Utgivningsår: 2010 Speltid: 92min Åldergräns: Barntillåten Kategori: Komedi, Kärlek

Handling: Efter en liten vit lögn som Olive näst intil tvingas hitta på börjar rykten om henne spridas i skolan. Men Olive ignonerar ryktena. Hon trivs av att för en gångs skull inte vara en osynlig elev längre. Hon börjar gilla att stå i rampljuset och bli uppmärksammad. Men det är bara en kille som kan se henne som hon verkligen är- en söt tjej med ett hjärta av guld.

Åsikt: Den här filmen visar på ett väldig bra sätt hur rykten går. Problemen med rykten är att man inte vet om de är falska eller sanna. Oftast tror man på dem, om alla andra gör det.
I detta fall för Olive, så tror hela skolan på att hon är en slampa. När hon i själva fallet är oskuld, och aldrig haft ett förhållande.

Det som jag gillade bäst med den här filmen är hur de har kunnat analysera in den på ett enkelt sett. De har jämnfört den med den klassika boken "Den eldröda bokstaven" där huvudkaraktären tvingades bära upp ett tyg bit som det stod "A" på (adultery). Olive hade på sig det märket under hela filmen. Deras klass pratade om filmen och hon är en av de få som har faktiskt läst boken- och sett orginal versionen av filmen. Detta visar oss att hon är en duktig elev. Detta är en annan anledning på hur ett rykte kan vägleda oss. Hur kan en smart person vara en slampa?
Slutet var överrraskande, men samtidigt inte. Man tänker bara "Oh!" och förstår varför den inte slutade sådär. Det skulle bli för mycket annars, skulle jag tro.

5/5- Denna film rolig, charmig, har bra skådespeleri, klockrena dialoger och inte alltför djupa gap som de flesta filmer har. "Easy A" är lätt ett av de bättre komedi filmerna som finns ute och är riktig sevärd.

/Mariam

2011: Top 10 Engelska böcker

10. Overprotected av Jennifer Laurens
Februari 2011

Ashlyn: A lonely society princess living in New York City.

Daddy hired you to be my bodyguard.

Colin: Childhood enemy, now her protector.

Daddy thought I’d be safe. He thought I’d never fall in love. He thought he could keep me forever.

Charles: obsessed with keeping her safe, keeping her his, he hires the one person he knows she could never fall in love with: Colin.

Daddy was wrong.

9. A Need so Beautiful av Suzanne Young
21 Juni 2011

Charlotte’s best friend thinks Charlotte might be psychic. Her boyfriend thinks she’s cheating on him. But Charlotte knows what’s really wrong: She is one of the Forgotten, a kind of angel on earth, who feels the Need—a powerful, uncontrollable draw to help someone, usually a stranger.

There have been others before who’ve felt the Need, but they’re gone—erased from the memories of everyone whose lives they had touched. It's as though they never existed. This is the fate that awaits Charlotte. But the last thing Charlotte wants to do is disappear, to be Forgotten. She wants to stay with her best friend, whose life is spiraling out of control. She wants to lie in her boyfriend’s arms forever. She wishes she could just ignore the Need, but she can’t. And as everyone important in her life begins to slowly forget her, she has to decide if she’ll fight the Need in order to remain herself—no matter how dark the consequences.

8. The Lost Crown: A Novel of Romanov Russia
av Sarah Miller
14 Juli 2011

Olga, Tatiana, Maria, and Anastasia. Like the fingers on a hand--first headstrong Olga; thenTatiana, the tallest; Maria the most hopeful for a ring; and Anastasia, the smallest. These are the daughters of Tsar Nicholas II, grand dutchesses living a life steeped in tradition and priviledge. They are each on the brink of starting their own lives, at the mercy of royal matchmakers. The summer of 1914 is that precious last wink of time when they can still be sisters together--sisters that link arms and laugh, sisters that share their dreams and worries, and flirt with the officers of their imperial yacht.

But in a gunshot the future changes — for these sisters and for Russia.

As World War I ignites across Europe, political unrest sweeps Russia. First dissent, then disorder, mutiny — and revolution. For Olga, Tatiana, Maria and Anastasia, the end of their girlhood together is colliding with the end of more than they ever imagined.

At the same time hopeful and hopeless, naÏve and wise, the voices of these sisters become a chorus singing the final song of Imperial Russia. Impeccably researched and utterly fascinating, this novel by acclaimed author Sarah Miller recounts the final days of Imperial Russia with lyricism, criticism and true compassion.


7. Awaken av Katie Kacvinsky

23 Maj 2011

Maddie lives in a world where everything is done on the computer. Whether it’s to go to school or on a date, people don’t venture out of their home. There’s really no need. For the most part, Maddie’s okay with the solitary, digital life—until she meets Justin. Justin likes being with people. He enjoys the physical closeness of face-to-face interactions. People aren’t meant to be alone, he tells her.

Suddenly, Maddie feels something awakening inside her—a feeling that maybe there is a different, better way to live. But with society and her parents telling her otherwise, Maddie is going to have to learn to stand up for herself if she wants to change the path her life is taking.

In this not-so-brave new world, two young people struggle to carve out their own space.

 


6. Night World #10: Strange fate av L.J. Smith

 

26 Juli 2011


Vampires, werewolves, witches, shapeshifters -- they live among uswithout our knowledge. Night World is their secret society, a secret society with very strict rules. And falling in love breaks all the laws of the Night World.

Sarah Strange's life was what you might call ordinary. Then her mother died.

Now Sarah has visions -- visions of a place where dragons darken the sky and a young girl is fighting to survive.

When Sarah confides in her best friends, Mal and Kierlan, about the devastation in her dreams, she discovers that her friends are not what they seem. They are part of the Night World -- and they believe Sarah has a special role in their world. And if Sarah's visions are any indication of the impending danger and destruction, there is no time to lose....


5. Angelfire av Courtney Allison Moulton
15 Februari 2011

This debut, the first novel in a trilogy, is achingly romantic, terrifying, and filled with blistering action.

When seventeen-year-old Ellie starts seeing reapers - monstrous creatures who devour humans and send their souls to Hell - she finds herself on the front lines of a supernatural war between archangels and the Fallen and faced with the possible destruction of her soul.

A mysterious boy named Will reveals she is the reincarnation of an ancient warrior, the only one capable of wielding swords of angelfire to fight the reapers, and he is an immortal sworn to protect her in battle. Now that Ellie's powers have been awakened, a powerful reaper called Bastian has come forward to challenge her. He has employed a fierce assassin to eliminate her - an assassin who has already killed her once.

While balancing her dwindling social life and reaper-hunting duties, she and Will discover Bastian is searching for a dormant creature believed to be a true soul reaper. Bastian plans to use this weapon to ignite the End of Days and to destroy Ellie's soul, ending her rebirth cycle forever. Now, she must face an army of Bastian's most frightening reapers, prevent the soul reaper from consuming her soul, and uncover the secrets of her past lives - including truths that may be too frightening to remember.


4. Ripple av Many Hubbard
21 Juli 2011

Lexi is cursed with a dark secret. The water calls to her, draws her in, forces her to sing her deadly song to unsuspecting victims. If she succumbs, she kills. If she doesn’t, the pain is unbearable. To keep herself and those she cares about safe, she shuts herself off, refusing to make friends or fall in love—again. Because the last time she fell in love with a boy, he ended up dead.

Then Lexi meets Cole. Against her better judgment, she finds herself opening up again, falling in love when she knows she shouldn’t. But when she’s offered the chance to finally live a normal life, she learns that the price she must pay to be free of her curse is giving him up.

In Ripple, Mandy Hubbard spins a sea-ravaged tale of melancholy beauty, and the choices one girl makes between land and waves, love and freedom, her future—and her heart.
3. Hereafter
av Tara Hudson
7 Juni 2011

Drifting in the dark waters of a mysterious river, the only thing Amelia knows for sure is that she's dead. With no recollection of her past life - or her actual death - she's trapped alone in a nightmarish existense. All of this changes when she tries to rescue a boy, Joshua, from drowing in her river. As a ghost, she can do nothing but will him to live. Yet in an unforgettable moment of connection she helps him survive.

Amelia and Joshua grow even closer as they begin to uncover the strange circumstances of her death and the secrets of the dark river that held her captive for so long. But even while they struggle to keep their bond hidden from the living world, a frightening spirit is doing everything in his power to destroy their newfound happiness and drag Amelia back into the ghost world...forever.


2. Born at Midnight av C.C. Hunter
29 Mars 2011

Kylie Galen has had a lot of crap tossed in her lap. Her parents are getting a divorce. Her boyfriend broke up with her because she wouldn’t put out. Her grandmother died and now Kylie’s acquired a stalker. Unfortunately, she’s the only one who seems to be able to see the stalker. And that gets her sent to a psychologist’s sofa.

The kooky psychologist gets Kylie sent to Shadow Falls Camp. Kylie and her parents think it’s a camp for troubled teens.

They thought wrong.

It’s a camp of supernaturals: vampires, werewolves, fairies, witches and shape shifters. And if she believes the camp leader, Kylie is one of them, too.

Just because she’s seeing ghosts, just because she was born at midnight, does that really mean she’s not human? And if so, what is she? Not even the other supernaturals can tell her.

As Kylie attempts to cope with the realization that these creatures actually exist, and that she might even be one of them, the ever present stalker/ghost appears to have secrets that could unravel the mystery of Kylie’s identity and her destiny.

But getting a ghost to open up is as hard as getting a guy to talk about his feelings.

As Kylie struggles to find answers, two hot guys, a werewolf and a half-fairy vie for her attention. However, Kylie’s determined that before she lets her hear
t discover a new love, she needs to solve her indentify crisis and unearth the truth of her destiny.

1. Bloodlines
av Richelle Mead

23 Augusti 2011

Det finns ingen beskrivning på den boken än, för den är inte färdigskriven.
Så jag skriver lite om den själv, på svenska då alltså.
Detta är en spin-off-serie på Vampire Academy.
Det är från Sydneys perspektiv denna gång, den tar ifrån vart Last sacrifice slutade.
Vi kommer få reda på vad Abe utpressar henne på, och så.
Ja, jag vet inte själv riktigt, därför ska det bli kul att läsa den!
/Tessie

2011: Höjdpunkter inom film1. Harry Potter och dödsrelikerna Part II
Den sista delen av Harry Potter filmerna är snart här. Självklart längtar man till att få se sista. Men ändå är man lite ledsen över att det är snart slut. Kommer till Sverige den 15 juli 2011. Trailer. IMDB.

2. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Ännu en film där man får följa Kapten Jack Sparrow. De tre tidigare filmerna har varit väldigt bra, och jag hoppas att jag inte blir besviken av den här. Keira Knightley och Orlando Bloom är inte med.  Kommer till Sverige den 18 maj 2011. Trailer. IMDB.

3. Burlesque
Christina Aguilera, Cher, Cam Gigandet och Kristen Bell i samma film. Behöver jag ens säga något mer? Kommer till Sverige den 28 januari 2011. Trailer. IMDB.

4. S.W.A.T. 2
Det sägs att det kommer en två av den actionfyllda filmen S.W.A.T. med snygga Colin Farrell. Jag hoppas innerligt att det kommer en två. Gud, Colin Farrell är snygg i ettan. Hittar inget datum, trailer eller IMDB. Men här kommer trailern till ettan. Varning! Den visar väldigt mycket av filmen.

5. Fast Five/Fast and Furious 5
Ja, det är femman på Fast and the Furious. Action. Bilar. Paul Walker. Vin Diesel. Förstår ni? Kommer till Sverige den 6 maj 2011. Trailer. IMDB.

6. Country Strong
Detta verkar vara en söt film med Leighton Meester, Tim McGraw, Garrett Hedlund och Gwyneth Paltrow. En film jag verkligen vill se. Trailer. IMDB.

7. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part I
Jag är inget riktigt Twilightfan, och Breaking Dawn var inte min favoritbok. Men jag vill ändå se hur de har gjort filmen. Så räkna med att jag sitter och kollar på den på bio. IMDB.

8. The Roommate
Ännu en film med Leighton Meester och Cam Gigandet, det märks att jag gillar dem eller hur? Kommer till Sverige den 25 mars 2011. Trailer. IMDB.

9. Waiting for Forever
Den här filmen verkar väldigt söt. Rachel Bilson är alltid bra, saknar lite hennes karaktär Summer i The O.C. Trailer. IMDB.

10. Mission Impossible: Ghost Protocol
Mission Impossible är sådana filmer jag alltid ser när jag är sjuk. Haha. De är lätta att se på. Plus att i trean är snyggingen Jonathan Rhys Meyer med. Därför kan jag inte sluta undra hur fyran blir. Kommer till Sverige den 16 december 2011. IMDB.

Sedan finns det andra filmer som är höjdpunkter med 2011 som:
Big Momma: Like Father, Like Son, Beastly, Scream 4, The Hangover 2, Kung Fu Panda 2, Green Latern, Cars 2, Monte Carlo, Friends with Benefits, Spy Kids 4: All the time in the world, Final Destination 5 och The Girl with the Dragon Tatto (USA:s version), med mera.

EDIT: S.W.A.T. 2 kommer att heta S.W.A.T. Fire Fight. Dock fick jag reda på att inga av orginalcast kommer medverka. Utan Colin Farrell, vad blir det då för film? Det känns inte lika mycket som en höjdpunkt, om man säger så. Men kommer att se den, på grund utav min dumma nyfikenhet. IMDB.

/Karin

Isande eld

Innan jag recenserar denna bok vill jag be om ursäkt får några tekniska problem.
Det kommer inte finnas några kommatecken eller versala m.
Jag kommer göra så gott jag kan. Hoppas ni förstår.


Titel: Isande eld
Originaltitel: Into the Cold Fire
Författare: Lynne Ewing
Genre: Övernaturligt, Ungdom
Serie: Daughters of the moon #2
Utgiven: 2003 (USA: Aug 2000)
Antal sidor: 234

Baksida:

Ända sedan de fyra tjejerna lärde känna varanndra och fick veta att de har ett gemensamt öde har de hållit ihop och bekämpat fienden - den onda kraften Atrox och dess anhängare.
men den här gången verkar hotet komma inifrån gruppen.
Serena känner att de andra döljer något för henne och när hon äntligen får reda på vad det är blir hon livrädd: Jimena har fått en föraning! Hon har sett att Serena kommer att svika måndöttrarna och gå över till Atrox sida.
Det som är mest skrämmande är att Jimena aldrig har lyckats förhindra att hennes föraningar blir verklighet...

Inledning:

Serena Killingsworth stod vid vägkanten vid Pacific Coast Highway nära klipporna och väntade på att hennes surftokiga brorsa skulle ta fram brädan ur bilen Hon tittade ut över grågröna vattnet och kände den salta doften av hav och tång. Högre upp flög måsarna omkring och skränade.

Recension:


I denna del får vi se hur det är från Serenas perspektiv.
Boken börjar med att Serena är på stranden/klipporna medan hennes bror surfar.
Och för att Serena ska kunna undvika tidvattnet måste hon gå upp ytterligare på klipporna som är väldigt farligt.

Hon kommer till en eld som är kall. Och där ser hon Stanton som är en anhängare till Atrox.
När Serena ska springa därifrån föjer Stanton efter.
Efter det vaknar Serena utan att minnas hur hon fått sina skrapsår och hur hon hamnat där på marken.

I denna bok får vi följa med fortsättningen från Nattens Gudinna.
Den första boken var mer som en introduktion och nu får vi äntligen komma in i själva historien bakom serien utan att bara veta en massa fakta.
Vi får lära känna karaktärerna bättre och från ett annat perspektiv.

För i första boken var det från Vanessas perspektiv.
Om det är första gången man läser denna bok så kan man antingen förstå direkt hur det kommer sluta.
Om man gillar att tänka i förväg då alltså.
Eller också kan man bli helt förvirrad och verkligen vilja veta hur detta kommer sluta.

Boken är välskriven och väldigt rolig vissa gånger.
Jag gillade speciellt morgans tal måste jag säga.
Lite barnslig humor får man ju ha.

Som helhet får boken stjärnor av 5.


Citat:

- Hallå! Ropade hon.
Hon tog ett försiktigt steg framåt.
Det var då hon hörde rösterna.
Svaga och avlägsna som en kyrkookör. Sång?
Nej mer som mässande.
>Recension på Första boken ur serien<

/Tessie

Hachiko - En vän för livet


Orginal titel: Hachiko: A Dog's Story Regissör: Lasse Hallström Skådespelare: Richard Gere, Joan Allen Utgivningsår: 2009 Speltid: 1 tim 29 min Åldergräns: 8 år Kategori: Drama Baserad på: En sann historia

Handling: När akita-valpen Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin ägare vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men en dag får Hachiko vänta förgäves. Trots det väntar han troget på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord.

Jag tycker: När min vän visade mig trailern för den här filmen grät jag i floder. Sedan dess har min nyfikenhet växt men också oroligheten. Jag menar om jag grät till trailern, hur mycket kommer jag då gråta när jag ser hela filmen? Men igår tog nyfikenheten över och jag såg den. Efter 1 timma och 29 minuter var mina ögon sönder gråtna. Den här filmen är så underbart ledsam. Att den är en sann historia gör den bara ännu mer underbar. Lasse Hallström gör en väldigt bra jobb, vilket han alltid gör. Och Richard Gere har varit en gammal favorit sedan barndomen. Ett vackert budskap och många känslor.

Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Hachiko - En vän för livet får fem av fem hjärtan av mig. Tänkte först ge den fyra och en halv men den förtjärnar nog faktiskt en fullpott. Detta är en film som man ska gräva ner sig i soffan eller sängen och se själv. Eller någon man tycker om. Kanske hunden? Den här filmen fick djurvännen inom mig att ta över mina känslor.
/Karin


Goddess of the Night

Titel: Goddess of the Night
Författare: Lynne Ewing
Genre: Övernaturligt, Ungdom
Serie: Daughters of the moon #1
Utgiven: Juli 2000
Antal sidor: 294
ISBN-10: 0786806532
ISBN-13: 978-0786806539

Baksida:

Vanessa, who has always had the special power to become invisible, discovers that she and her best friend Catty, a time-traveler, are goddesses of the moon who must fight together to overcome the evil Atrox.

Inledning:

Vanessa Cleveland cursed silently as she walked down the street. She couldn't shake the puzzling feeling that someone was following her.
How could she forget that it was the dark of the moon?

Recension:

Vanessa och Catty är inte de enda med magiska krafter, det får de snart veta.
Vanessa har alltid varit rädd för Cattys förmåga att kunna tidsresa, mest för att de ska fastna i tunneln.
Men för att kunna veta vem som förföljde Vanessa, är de helt enkelt tvungna att se efter.

Catty är adopterad, och hennes adoptivmamma tror att hon är en utomjording.
Och hon minns inte heller åren innan hon fyllt sex år.
Eftersom hon endast kan tidsresa begränsat hittills, så har hon inte kunnat resa tillbaka för att se vem hon var... än.
När någon förföljer Vanessa igen när hon är med sin dejt Michael så är hon helt enkelt tvungen att resa tillbaka i tiden igen, men denna gång kommer hon inte tillbaka.

När en vecka har gått är Vanessa väldigt orolig och går till Serena, som sägs kunna veta saker ingen annan kan.
Serena är en underlig person som kan verka väldigt udda enligt, ja.. alla.
Det visar sig att hon kan läsa tankar, och genom henne möter hon även Jimena som får föraningar om vad som ska hända och även Maggie, som är en pensionerad historialärare.
Jimena är en tuff person som uttrycker sina åsikter och har ett kriminellt förflutet.

Vanessa får veta att hon är en måndotter, en gudinna som ska stoppa Atrox, som är som starkast när måndöttrarna är som svagast.
Och de har Catty.
Hur ska de övervinna dem för att få tillbaka Catty?

Jag måste säga att denna bok var mycket bättre när jag var yngre.
Eller så är det bara p.g.a. att jag läste denna på engelska nu.

Den första boken är mest som en introduktion, handlingarna kommer mer i de böckerna som kommer efter denna.
Men i övrigt så är den underbar.
Den är rolig, den är lätt, man förstår mycket på en gång och man vill läsa mer.

De egenskaperna är de man söker i en bok eller serie.
Därför ger jag den fyra hjärtan av fem.

Den får inte full pott för att vissa saker var lite tråkiga eller jobbiga att läsa.Citat:

"You followed me that night when I walked home from Planet Bang."
He smiled, eyes fervent. "Yes," he stated simlpy. "I've always been in the dark with you."


Författarens andra böcker:

Goodreads|Fantastic Fiction

/Tessie

Tomorrow, When the War BeganRegissör: Stuart Beattie Skådespelare: Caitlin Stasey, Rachel Hurd-Wood, Deniz Akdeniz Utgivningsår: 2010/11 Speltid: 104 minuter Kategori: Drama, Äventyr & Action Baserad på: Bok med samma namn av John Marsden.

Handling: När de två vännerna Ellie och Corrie bestämmer sig för att åka campa har de inga andra tankar än att ha det roligt innan skolan börjar. Med sig hade de vännerna Homer, Fi, Kevin, Lee och Robyn. De åker till ett öde ställe som de kallar för Helvetet, där de lever avskärmade från omvärlden. När de kommer tillbaka är allt övergivet. Det finns inga livstecken, ingen elektricitet och telefonerna är döda. Australien har blivit invaderat, och de bestämmer sig för att slåss för sitt land, för sina familjer och sin överlevand.

Jag tycker: När jag fick reda på att den här filmen fanns blev jag överlycklig. Jag kommer ihåg att jag för hundra år sedan sen fall för böckerna. Därför var detta ett måste. Filmen gjorde mig inte besviken. De fick med allt som fanns i böckerna - på ett bra sätt. Ibland kanske vissa scener var orealistiska, med tanke på att de är ungdommar som aldrig gjort något liknande. Men spänningen fanns där. Rädslan steg för varje sekund. Tankar om sitt egna liv ploppade konstant upp. Väldigt bra. Längtar till nästa film. Kan säga att den här filmen hade en cliff-hanger. Slutet kändes som att det inte riktigt var slut, precis som boken. Den här filmen har premiär den 8 april 2011 i Sverige, och nästa år 2012.

Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥
Tomorrow, When the War Began får fyra av fem hjärtan av mig. Filmen är spännande från början till slut. De har gjort en bra film av en väldigt bra bok. Jag gillar den starkt helt enkelt.

/Karin


Sweet Valley High

Här är en ny tradition här.
En gång i veckan (eller mer om jag är på humör) så kommer jag lägga upp ett avsnitt av en tv-serie eller en film här som man kan kolla på.
Först ut:
Sweet Valley High S01E01
Ni får ursäkta mig att det är två olika klipp, förstökte ladda upp på myspace, men det funkade inte.
Serien handlar om två enäggstvillingar som är lika som bär på utsidan, men helt olika på insidan.
Jessica är den som älskar fester och flirtar med olika killar hela tiden, och vill hela tiden förstöra för Elizabeth så att hon får allt det bra.

Elizabeth tar skolan på allvar och är väldigt ansvarsfull, hon har en kille som hon vart tillsammans med hur länge som helst, Todd.

I detta avsnitt är det en skolbal, där Jessica hittar Scott (I think, längesen jag såg avsnittet), men han vill bara dansa med Elizabeth, och då blir hon sur och försöker att få honom till varje pris.

Själv så tycker jag att detta inte är en av de bästa avsnitten i serien, det finns bättre, I promise.
Serien är baserad på Francine Pascal's böcker, som jag verkligen älskar.
Resten finns på youtube, så det är bara att kika in där :)

/Tessie

River Heights 1 - Elakt Skvaller

Titel: Elakt Skvaller

Originaltitel: Love Times Three

Författare: Carlolyn Keene

Genre: Ungdom

Serie: River Heights (bok 1)

Utgiven år: 1992 (USA år 1989)

ISBN: 91-32-13353-7


Beskrivning från baksidan av boken:

I Samma ögonblick som skolklockan ringde klev Nikki Masters in i klassrummet. Det blev dödstyst.
Tjugo ansikten vändes mot dörren och 20 par ögon stirrade på henne.
Nikki tvekade, men blev plötsligt ursinnig på sig själv. Hon betedde sig som en ynkrygg!
Beslutsamt rätade hon på sig och gick bort till en av de främsta bänkarna.
Plötsligt stod en av de snyggaste killarna hon någonsin sett bredvid henne.
- Hej, sa han. Jag heter Tim. Vi har just flyttat hit från Chicago.
Han log men Nikki visste att snart, när han hört allt skvaller, så skulle han inte vilja prata med henne längre.
För vem skulle vilja umgås med någon som har varit misstänkt för att ha mördat sin pojkvän?


Inledning:

- Vill du veta ärligt vad jag tycker? sa Kitty Drew.

Recension:

Det man undrar först när man läser prologen är om Kitty kommer vara med i hela boken och lösa en massa mysterier, men man märker snart att det inte är så.
Nikki var misstänkt för att ha mördat sin pojkvän, och Kitty var den som hjälpte henne att hitta den riktige mördaren.
Dock så vet jag inte om det faktiskt har hänt i någon av Kitty-böckerna, men det är i alla fall därför Kitty och Nikki blev vänner från början.

Alla håller sig borta från Nikki förutom hennes två vänner, Robin och Lacey som är som natt och dag men är ändå lojala mot varandra och mot Nikki.
Nikki är en snäll och trevlig karaktär som bara vill leva som vanligt utan att alla ska skvallra om henne, dock så ser inte alla henne som det.

Brittany är avundsjuk på Nikki som får allt som hon vill ha utan att behöva lyfta ett finger, medan hon måste anstränga sig till fullo att vara populär och vara den person hon är.
Och nu vill hon ha den nya killen som kommit till skolan, men han verkar genast ha fått syn på Nikki, och då bestämmer hon att göra allt i sin makt att förstöra det.

Till viss del verkar alla vara så ytliga när det gäller varandra, man måste ha rätt kläder, och alla tittar bara efter snyggheten hos folk.
Jag antar att det var det enda man kunde förvänta sig av en typisk High School-bok.
Språket roade mig något enormt, för där såg jag alla uttryck som man inte använt på länge, så som "utbytte nyheter", "plugget" och en massa annat.
Sedan fanns det en beskrivning att någon "såg romantisk ut", och då menade dem en människa och ingen plats.

Boken i helhet fastnade jag för, Kitty nämdes bara de gångerna som det där med mordet kom upp som samtalsämne.
Och det är ju Kittys hemstad och hon är ju rätt känd där, så det kanske inte är så konstigt att hon nämns ibland.
Detta är en serie som man vill fortsätta läsa, för det slutade med för många frågon och för lite svar.

Det är ganska synd att bara två har släppts ut på Svenska (vad jag vet), Sverige har ju helt nyligen börjat ta in böcker på engelska som är anpassade för ungdomar och de lite yngre, så det är många fler serier som inte har avslutade serier på svenska, och de gamla böckerna tas inte in i Sverige.
Så det kan bli något av ett problem att få tag i de resterade böckerna, såvida man inte bäställer från utlandet vill säga.
Jag skulle säga; Läs på egen risk, annars kanske du inte får veta hur det slutar, och det kan vara frustrerande, tro mig.

Betyg: 3 av 5Motivering:

Det är en typisk High School-bok som är lätt att läsa och är ett bra tidsfördriv.
Den är helt olik Kitty-böckerna, men man får helt enkelt se hur nästa bok blir för att se på vilket sätt den sticker ut ur mängden.
Handlingen är som vilken annan bok som helst i samma genre, men sticker ändå ut vissa tillfällen, och till sist att man fastnar för den när man börjat läsa första kapitlet.

Länkar till författarens andra böcker (öppnas i nytt fönster):

Goodreads|Fantastic Fiction


Bild tagen från: Tradera/Tessie

We're back!

Efter en väldigt lång paus så är vi äntligen tillbaka.
Bloggen har en ny design som fortfarande håller på att ändras, och med nya medhjälpare kommer vi att lägga in recensioner och annat precis som förut.
Mycket har skett inom film-,bok- och musikvärlden sedan sist.
Och mycket håller inte ens jag själv reda på.

Harry Potter and the deathly hallows Part 1 håller på att visas i biograferna och är snart redo att komma ut på dvd.
När det ska ske är fortfarande oklart.

Tomorrow, when the war began, även känd som I morgon när kriget kom, har blivit film.
Den visades först i Australien och Nya Zeeland den 2 September, och visades efter ett tag även i Canada, men har inte förrän nu kommit ut på internet.
Det beror på att DVDn har nu blivit släppt.
Dock så har den inte kommit till Sverige än, och jag lovar er att den kommer att komma, det är dock oklart när.

I bokväg kan jag meddela att den sista delen av Vampire Academy från Rose's perspektiv har kommit ut.
Dock så kommer den nya spin-off- serien ut i Augusti nästa år, och heter Bloodlines.
Det är så kort tid att man klarar av att vänta. Och sen så kan man köpa den tidigare på Science fiction- bokhandeln nästan två veckor innan den släpps officiellt.

Samma sak kan jag säga om den åttonde delen av House of Night.
Den ska egentligen släppas den 4 Januari, men jag såg den i Sci-fi- bokhandeln redan den 22 December.
Så spring dit, eller beställ via deras hemsida.
Har inte köpt den själv än, men får göra det lite senare.

I musikväg har jag inte så stor koll tyvärr.
Jag har ju bara mest udda musiksmak, men en ny glädjesmittande låt har kommit som heter Fuck you av Cee Lo Green, och den gillar jag faktiskt, för man blir glad.
Tänkte avsluta inlägget med den låten./Tessie